Oranje-invasie verwacht op circuit Spa-Francorchamps

Komend weekend staat de Grand Prix van België op het programma maar die naam kan beter aangepast worden naar Grand Prix van Nederland, er komt namelijk een heuse volksverhuizing op gang. De organisatie van de wedstrijd verwacht zo'n 50.000 Nederlandse supporters.

Vorig jaar toen Max Verstappen zijn eerste seizoen in de Formule 1 reed waren er al veel landgenoten die naar het circuit van Spa-Francorchamps togen. Na de overstap naar Red Bull en zijn eerste grand prix overwinning in Spanje steeg de kaartverkoop in Nederland explosief. Bezoekers wordt geadviseerd op tijd naar het circuit te vertrekken in verband de te verwachten files.

De aanbieders van de kaarten hebben het druk dit weekend. "Er rijden meer dan 25 bussen zondagochtend vanuit heel het land met onze klanten naar het circuit, maar er gaan nog eens vele tienduizenden Nederlandse Formule 1­-fans met de auto naar België waardoor de nodige files verwacht mogen worden", zo vertelde Jeroen Huis in 't Veld, directeur van Sportstadion (ze verkochten zo'n 30.000 kaarten), de grootste verkoper van tickets in ons land. "Spa kleurt dit weekend Oranje, we kijken er enorm naar uit!"

Verstappen kijkt ook uit naar de wedstrijd in België. "Kijkend naar Spa zou dat een mooi weekend moeten worden, met veel Belgische en Nederlandse fans. Ze reizen af naar een van de bekendste circuits op de kalender en voor de coureurs een van de favoriete. Vorig jaar had ik er een erg goed weekend, dus hopelijk kunnen we er dit jaar zelfs nog beter scoren." Zo liet de Nederlander via zijn zijn site weten.

Oranje-invasie verwacht op circuit Spa-Francorchamps (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Oranje-invasie verwacht op circuit Spa-Francorchamps (Pro Shots / Zuma Sports Wire)