Worstelbaas Rusland slaat worstelaarster voor missen brons

De Russische worstelaarster Inna Trazhukova greep op de Olympische Spelen naast het brons in de klasse tot 63 kilogram. Ze verloor in een van de wedstrijden om brons van Ewa Michalik uit Polen en dat viel niet bepaald lekker bij de baas van de Russische worstelbond, oud-olympisch kampioen en vriend van de maffia Mikhail Mamiashvili.

Volgens Trazhukova kwam ze Mamiashvili na haar verloren partij tegen en was hij dronken, woedend, en slingerde hij naast allerlei beledigingen ook zijn stevige vuisten naar haar hoofd. Ze zou twee rake klappen in haar gezicht hebben gekregen, waar een getuige bij was. Trazhukova zegt Mamiashvili voor de rechter te gaan slepen als ze weer terug is in Rusland. "Dit moet stoppen, zodat vrouwelijke sporters dit niet nog vaker hoeven ondergaan door die man", aldus een woedende Trazhukova.

Mamiashvili ontkent dat hij haar geslagen heeft, maar zegt wel dat de worstelaarster het land voor lul gezet heeft. "Ze stond op de mat alsof ze niet eens meer voor brons wilde vechten, zo geef je een medaille weg." Hij zegt dat er na afloop een 'stevige discussie' was en dat de trainer van Trazhukova hysterisch was. Daarom zou Mamiashvili maar weggelopen zijn, zodat de trainer kon kalmeren. 

Ondertussen laat de Russische sportminister Vitaly Mutko weten niet zo gelukkig te zijn met een gang naar de rechter tegen Mamiashvili. "Ik ben niet in Rio, dus kan er niet zo makkelijk over oordelen. Maar als er iets is moet Trazhukova gewoon direct naar mij komen en dan zal ik de onderste steen boven water halen hierover." Shamil Tarpischev, Russisch IOC-lid, stond ook niet bepaald klaar om de worstelaarster te verdedigen. "Mamiashvili is een aardige kerel", zei hij over de man die volgens vrijwel iedereen stevige banden heeft met het criminele circuit in Rusland. "Zulke dingen gebeuren wel eens, dat moeten ze onderling maar uitzoeken."

Roman Vlasov won zelfs goud en hoefde dan ook niet bang te zijn voor klappen van Mamiashvili (links) (Foto: Getty)