Rio 2016, de leukste tweets van 19 augustus

Elke dag verzamelen we hier op FOK! de leukste tweets over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

Na de 200 meter-finale bij de vrouwen was het de afgelopen nacht de beurt aan de mannen. Usain Bolt won (uiteraard) overtuigend en Churandy Martina miste op één honderdste een bronzen medaille. Dat ziet er zo uit:

Tegelijkertijd waren Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen bezig met het winnen van de wedstrijd om de bronzen medaille.

De volleybalvrouwen speelden de halve finale tegen China, maar deze werd helaas niet gewonnen..

Ondertussen is het ochtend geworden in Rio, en dat ziet er zo uit..

De social media wordt goed in de gaten gehouden en daaruit blijft welke momenten het meeste werden besproken de laatste dagen..

Sommige landen betalen een bonus als sporters een gouden medaille winnen. Een overzicht:

Vanavond won Jelle van Gorkom zilver in de BMX-finale bij de heren. Zijn teamgenoot Raymon van der Biezen zat bij de NOS en keek zo naar de finale:

Met een plaats in de halve finale was een medaille voor Nouchka Fontijn al zeker. Ze won nu ook de halve finale, dus het wordt nu sowieso zilver of goud als ze zondagavond ook wint.

De Canadees Mark de Jonge plaatste zich ter nauwernood voor de finale bij het vlakwaterkanoën. Het verschil met de nummer vijf was drie duizendsten.

Bij het springtoernooi bij het paardrijden won de Engelsman Nick Skelton. Dit was al de zevende Spelen voor de 58-jarige Skelton.

Vier jaar geleden ging de basketbalfinale bij de mannen tussen Amerika en Spanje. Dit jaar was dit al de halve finale, waardoor een herhaling van vier jaar geleden onmogelijk is. Zoals verwacht won Team USA.

In het zwembad was het teamevent bij het synchroonzwemmen aan de beurt. Net als de voorgaande vier Spelen won Rusland het goud. Om je een indruk te geven hoe zoiets eruit ziet:

Vanavond werd de hockeyfinale gespeeld bij de vrouwen. De uitslag is ondertussen bekend..