Pierre Kartner niet bij jubilerende Jostiband

Pierre Kartner is niet van plan naar het jubileumconcert van de Jostiband te gaan. Vader Abraham, die ervan baalde dat Gerard Joling op verzoek van de band zijn klassieker 'In het kleine café aan de haven' zingt, wil zijn vrijkaarten weggeven.

"Ik ben natuurlijk zeer vereerd met mijn uitnodiging voor het ereterras, maar ik schenk de twee kaarten graag aan de 92-jarige mevrouw die vorig jaar door Gerard is aangereden op dat zebrapad", liet Pierre weten aan De Telegraaf. "Deze dame verdient het meer dan ik. Ik hoop maar dat ik haar op tijd kan lokaliseren."

Vorig jaar mei reed Gerard een bejaarde vrouw uit Aalsmeer aan, een ongeval dat hem diep heeft geraakt. "Ik ben er doodziek van geweest. De hele zomer lang was daardoor een regelrechte rottijd", zei de zanger in september. Gerard moet nog voor de rechter verschijnen vanwege de aanrijding.

Koning
Pierre was verbolgen omdat niet hij, maar Gerard 'In het kleine café aan de haven' mag zingen tijdens het jubileumconcert van de Jostiband, op 5 september in de Ziggo Dome. De bandleider van het orkest voor verstandelijk gehandicapten legde meermaals uit dat Gerard op het wensenlijstje van de jubilerende band stond en Pierre niet. Het lukt de Jostiband niet meer een nummer van Gerard in te studeren, 'In het kleine café aan de haven' maakt al jaren deel uit van het repertoire.

De band bood Vader Abraham twee vrijkaartjes voor het uitverkochte concert aan. Pierre en zijn vrouw zouden een plek krijgen op het ereterras, vlak bij koning Willem-Alexander voor wie Vader Abraham graag op wil treden.

Pierre Kartner niet bij jubilerende Jostiband
Pierre Kartner niet bij jubilerende Jostiband (Foto: BuzzE)