EHRC: Afrikaanse immigranten doen het slecht in Groot-BrittanniŽ

De Equality and Human Rights Commission (EHRC) heeft vastgesteld dat jonge Afrikanen het steeds slechter doen in Groot-Brittannië. De jonge Afrikanen worden twee keer vaker vermoord en drie keer vaker veroordeeld voor criminaliteit. De Afrikanen zijn ook vaker werkloos en de schooluitval is beduidend hoger. Ook overlijden er vier keer meer Afrikaanse vrouwen door gedwongen huwelijken, eerwraak en vrouwenbesnijdenis.

De EHRC stelde verder vast dat “Als je zwart of een etnische minderheid bent in het moderne Brittannië, het vaak voelt alsof je in een andere wereld leeft.”

Opvallend is dat Chinezen en Indiërs het wel goed doen. Er is weinig werkloosheid en schooluitval. Ook presteren de jongeren van deze groepen goed op school qua cijfers.

De EHRC wijt het slechte functioneren van Afrikanen aan brexit-sentimenten van de blanke autochtone Brit. Veel brexit-campagnes hadden problemen met immigranten en regelgeving van de Europese Unie (EU) als onderwerp. Volgens de commissie neemt de blanke Brit nu vast een voorschot op de bevrijding van de EU-wurgreep en zijn maatregelen daartegen dringend gewenst.