Hockeyheren grijpen naast het brons

De Nederlandse hockeyheren zijn er niet in geslaagd om het olympisch brons te pakken. Duitsland was beter in het nemen van shoot-outs.  Na de reguliere speeltijd stond het 1-1.

In het eerste kwart van de wedstrijd waren de Duitsers de betere ploeg. De eerste strafcorner was voor Duitsland, maar de push van Moritz Fürste ging rakelings naast het doel. Nederland begon beter aan het tweede kwart en kreeg een kans via Hertzberger, maar de Duitse doelman Jacobi was bij de les. De gevaarlijkste kansen waren echter voor de Duitsers, maar gescoord werd er niet.

Tegen alle verwachtingen in kwam Oranje op voorsprong via een treffer van de nog maar 18-jarige Jorrit Croon. Een paar minuten later was het Mats Grambusch die via Martin Haner, die alle ruimte kreeg, de gelijkmaker maakte.

Ook in het vierde kwart waren de Duitsers beter. Zes minuten voor het einde was Duitsland dichtbij de 2-1, maar doelman Jaap Stockmann redde. In het resterende deel van de wedstrijd werd, ondanks het aandringen van Oranje, niet meer gescoord waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen.

De eerste shoot-out van Nederland telde niet omdat Billy Bakker niet binnen acht seconden de bal richting het doel schoot. Kemperman, Hertzberger en Van Ass scoorde, waarna Sander de Wijn mistte en omdat de Duitsers wel raak schoten pakten zij het brons.