Groot-BrittanniŽ tegenstander Oranje in hockeyfinale

De strijd om het goud op het vrouwenhockeytoernooi zal gaan tussen het eerder geplaatste Nederland en Groot-Brittannië. De Britten troffen vanavond in hun halve finale het geplaagde Nieuw-Zeeland, dat geen lastige tegenstander vormde. De Europees kampioen won de wedstrijd met 3-0.

Groot-Brittannië moest het deze wedstrijd niet hebben van sterke aanvallen. Van de drie doelpunten werden er twee gescoord vanuit een penalty en één vanuit een strafcorner. Slechts drie maal werd er niet vanuit dood spel op doel geschoten, vergeleken met de zeven doelpogingen van de Nieuw-Zeelanders. Geen van de doelpogingen kwam echter voorbij keepster Maddie Hinch.

Dit is de tweede keer dat Groot-Brittannië en Nederland tegenover elkaar staan in de finale in korte tijd. Op het EK in 2015 werd de wedstrijd na een 2-2 beslist door shoot-outs. De Engelsen schoten de eerste drie ballen raak, terwijl Nederland er slechts één in het doel kreeg. Een derde Nederlandse misser betekende dat Engeland voor het eerst sinds 1991 weer een groot toernooi won.