J.K. Rowling lanceert meer toververhalen

De fans van Harry Potter kunnen dit najaar hun hart ophalen. Naast een boekversie van het tweedelige toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child verschijnen in september drie nieuwe Nederlandse e-books over de wereld van de tovenaarsleerling.

De collectie Short Stories from Hogwarts bevat korte verhalen die eerder al op de website Pottermore te lezen waren. Lezers worden onder meer getrakteerd op nieuwe informatie over het kasteel Zweinstein en karakters als Minerva Anderling, Remus Lupos en Dorothea Omber. De drie nieuwe boeken komen niet op papier uit. Naast een Nederlandse versie zijn de e-books ook beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Portugees en Spaans.

Rowling publiceerde de afgelopen jaren vaker verhalen op Pottermore. Deze waren echter altijd in het Engels. Naast de nieuwe verhalen en het toneelstuk verschijnt in november ook nog de film Fantastic Beasts and Where to Find Them in de bioscopen. De film, met de Britse acteur Eddie Redmayne in de hoofdrol, is een prequel op de Harry Potter-reeks.

J.K. Rowling lanceert meer toververhalen
J.K. Rowling lanceert meer toververhalen (Foto: BuzzE)