Marokkaanse-Corsicanen te wapen om boerkini-foto

In Corsica zijn zaterdag grote rellen veroorzaakt door een groep jonge Marokkanen die last hadden van fotofobie. Een toerist maakte onschuldige foto’s van moslima’s die in zee gingen in een boerkini. De mannelijke Marokkanen op het strand hadden daar een probleem mee en vielen de toerist aan. Lokale jonge Corsicanen zagen zich genoodzaakt de toerist te beschermen tegen de fotofobische Marokkanen.

Dit escaleerde uiteindelijk in langdurige grootschalige rellen toen een groep oudere Marokkanen de jongeren kwam bijstaan. Deze groep was gewapend met bijlen en harpoenen waarmee ze de jonge Corsicanen aanvielen. De politie is nog aan het uitzoeken hoe het zeer kleine incident zo kon escaleren dat er op het eind vier mensen met harpoenverwondingen en een zwangere vrouw in het ziekenhuis belanden. Ook gingen er drie auto’s in vlammen op.

De spanningen waren zondag nog ruim aanwezig toen een groep van 500 Corsicanen naar een nabije woonwijk ging waar toevallig erg veel Marokkanen wonen om ‘verhaal te halen’ op die Marokkanen. “Te wapen, dit is onze plaats en we gaan waar wij willen.” werd er gescandeerd. De politie heeft daarop de weg geblokkeerd en zo de Marokkanen beschermd tegen de boze Corsicanen.