Drugs kostte Tom Chaplin bijna het leven

Het had niet veel gescheeld of Tom Chaplin was er niet meer geweest. De voormalige frontman van Keane ging bijna ten onder aan drugs.

"Ik dacht dat ik dood zou gaan. Ik had dat gevoel al eens eerder maar dit keer was het menens", zegt Tom in een openhartig interview met The Telegraph. Op die avond begin 2015 bereikte de zanger het dieptepunt. Hij merkte het ook aan zijn omgeving. "De mensen van wie ik hield gingen zich anders gedragen. Ze begonnen het op te geven. Mijn vrouw zei: ik wil dat je weet dat ik van je hou omdat ik niet weet of ik nog de kans krijg het ooit tegen je te zeggen."

Tom worstelde jarenlang met zijn drugsverslaving. Iets wat hij nu omschrijft als 'een ware hel'. Het enige dat hem op de been hield was het feit dat hij wist dat hij er uiteindelijk bovenop kon komen. "Een deel van mij dacht continu: je moet het proberen en jezelf herpakken", aldus de zanger. Dat kwam allemaal bij elkaar op die bewuste avond dat hij bijna stierf. "Ik had er genoeg van. Ik kon het niet meer."

Inmiddels is de Brit er zo goed als bovenop en is hij eindelijk toegekomen aan zijn langverwachte solodebuut. In het najaar verschijnt het album The Wave. Hoewel Keane nooit officieel uit elkaar is gegaan, is een comeback voorlopig niet aan de orde. Al sluit Tom niets uit. "Ik kan en wil niet de toekomst voorspellen", zegt hij.

Drugs kostte Tom Chaplin bijna het leven
Drugs kostte Tom Chaplin bijna het leven (Foto: BuzzE)