MS Mode vraagt faillissement aan

De bewindvoerders van MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, hebben faillissement aangevraagd voor de Nederlandse delen van de kledingketen. De winkels blijven vooralsnog gewoon open, liet bewindvoerder Cees de Jong donderdag weten.

Eerder al vroeg de onderneming, die in Nederland 130 filialen telt, uitstel van betaling aan. Bij de verkoper van kleding voor "curvy vrouwen" werken in Nederland 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

De aanvraag van het faillissement heeft een "technische achtergrond", aldus De Jong. De salarissen moeten betaald worden en er is geen geld, nu neemt het UWV dat over. "Of de winkels uiteindelijk open blijven of toch sluiten hangt af van de vraag of we tot overeenstemming kunnen komen over de verdeling en de kosten. We zijn nog in overleg met de bank, maar of dat gaat lukken is ernstig de vraag", zei De Jong.

De website van MS Mode is momenteel al "vanwege verbeteringen aan de webshop" niet bereikbaar. "De webshop staat op zwart omdat we de producten momenteel niet meer kunnen vervoeren. Of deze op zwart blijft hangt natuurlijk af van de omstandigheden."

MS Mode vraagt faillissement aan
MS Mode vraagt faillissement aan (Foto: ANP)