Pokémon Go maakt vinden pokémon makkelijker

Niantic maakt het simpeler om Pokémons die zich bij je in de buurt bevinden te vinden. Na een update van Pokémon Go, die in de nacht van maandag op dinsdag beschikbaar kwam, is de Nearby Pokémon-functie aangepakt. Gebruikers kunnen door daar op een Pokémon te klikken zien waar dat virtuele monster zich heeft laten zien.

De nieuwe functie is nog wel beperkt beschikbaar. Voorlopig lijkt het erop dat alleen gebruikers in San Francisco er gebruik van kunnen maken.

In een eerste versie van de app werd nog met voetstapjes getoond hoe dichtbij Pokémons waren, maar dat werkte lang niet voor iedereen. Daarom werd dat na een update geschrapt. Met de nieuwe update slaat Niantic dus een nieuwe weg in en hoopt het bedrijf de kritiek op het afsluiten van kaarten die tonen waar de beestjes zijn, te doen verstommen.

In de app wordt nu ook een waarschuwing getoond als gebruikers zich met meer dan 25 kilometer per uur voortbewegen. Dan moeten ze bevestigen dat zij niet aan het autorijden zijn, maar slechts passagier zijn. De batterijbesparende functie keert ook terug.

Pokémon Go maakt vinden pokémon makkelijker
Pokémon Go maakt vinden pokémon makkelijker (Foto: BuzzT)