Familie 'klokkenmaker' klaagt school aan

De familie van de scholier die bijna een jaar geleden in Irving in de Amerikaanse staat Texas werd gearresteerd, omdat hij een klok had gemaakt die werd aangezien voor een bom, heeft zijn toenmalige school aangeklaagd. Ook de directeur van de school en het schooldistrict moeten zich volgens de familie verantwoorden, zo meldden Amerikaanse media maandag (lokale tijd).

De veertienjarige Ahmed Mohamed verscheen vorig jaar met zijn eigen creatie met draden op de MacArthur High School. Een medewerker van de school dacht direct aan een bom en belde de politie. Op het bureau bleek het om een klok te gaan. De puber werd hoe dan ook door zijn school geschorst.

Volgens de aanklacht zijn de burgerrechten van de jongen geschonden en is er sprake van discriminatie, Mohamed is moslim. Vorig jaar eiste de familie nog een schadevergoeding van 15 miljoen dollar van de school en gemeente.

De jongen vertrok kort na het incident met zijn familie naar Qatar, dat hem een beurs aanbood voor een opleiding voor jonge uitvinders.

Familie 'klokkenmaker' klaagt school aan
Familie 'klokkenmaker' klaagt school aan (Foto: ANP)