Roeiprogramma afgelast vanwege wind

Net als gisteren hebben de roeiers ook vandaag last van de winderige omstandigheden. De start van het programma is dan ook met een uur uitgesteld.

Roel Braas en Mitchel Steenman komen daarom pas om 15.30 uur in plaats van 14.30 uur in actie. En ook de andere Nederlanders moeten nog even geduld hebben.

Gisteren hadden de roeiers ook veel last van de wind. Zo kapseisde de Servische boot en veel roeiers hadden moeite om in hun baan te blijven.

Update 14:25 uur

Het roeien is wederom met een uur uitgesteld. Er kan ook om 14:30 uur niet worden gestart. "Het is een combinatie van de invloed van de zee en het warme weer", zegt Gerritjan Eggenkamp van de internationale roeibond tegenover de NOS. "Het is een optie dat we vandaag helemaal niet kunnen roeien. Er zijn vanmorgen bij het trainen zelfs een paar boten gezonken."

Update 15:30 uur

Vandaag is er geen roeien meer. Omdat de weersomstandigheden niet verbeteren, heeft de organisatie dit besloten. Er zouden vier Nederlandse boten in actie komen vandaag.

Update 16:55 uur

Als de wind geen roet in het eten gooit, wordt morgen na de ochtendsessie bij het roeien de geannuleerde wedstrijden van vandaag geroeit.