Zesjarige dochter uitgehuwelijkt voor geit

Er was eens een 6-jarig meisje genaamd Gharibgol. Zij woonde met haar vader in Afghanistan. De vader was heel erg arm. Zo arm dat er nauwelijks genoeg te eten was. Op een mooie dag kwam de 55-jarige Seyed Abdolkarim langs. Hij was een rijk man in het bezit van een geitje, rijst, thee, olie en suiker. Maar hij had geen liefhebbende vrouw. Er gebeurde echter een wonder. De geest van marktwerking kwam uit de lamp en fluisterde vader in om zijn dochter te ruilen voor handelswaar.

En zo geschiedde. Vader startte de onderhandelingen door te eisen dat de 6-jarige pas op haar 18e verjaardag vaginaal gepenetreerd mocht worden. Seyed gaf zijn woord en zijn jawoord, waarop vader de geit, rijst, thee, olie en suiker kreeg en de eenzame 55-jarige man Gharibgol als bruid. Het kersverse echtpaar leefden echter niet lang en gelukkig.

Na het huwelijk volgde een huwelijksreis naar de provincie Ghor. Het kersverse echtpaar verbleef in Firozkoh in het huis van een familielid van Seyed. Daar deed Seyed alsof Gharibgol zijn dochter was. Het familielid rook echter onraad toen hij merkte dat Seyed er op stond dat Gharibgol zich geheel moest ontkleden voor de nacht.

Het familielid uitte zijn zorgen bij een vriend die het lokale vrouwenrechtenbureau inlichte. Daarop werden zowel Gharibgol, haar vader en haar echtgenoot gearresteerd. Het bureau zegt een scheiding te regelen, tevens wordt de vader van het bruidje uit de ouderlijke macht gezet. Gharibgol is toegewezen aan haar moeder. Vader kreeg tevens te maken met razende vrouwen die hem sloegen en vermanend toe spraken.

Volgens de Afghaanse wet mogen vrouwen pas trouwen op hun 16e en mannen op hun 18e.