Braziliaans voetbalelftal komt niet tot scoren

Brazilië heeft de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen niet in winst weten om te zetten bij het voetbaltoernooi. Zuid-Afrika weerde zich kranig. Zelfs een rode kaart kon de Brazilianen niet redden.

Het eerste bedrijf waren de Afrikanen zelfs sterker. Brazilië kreeg mondjesmaat kansen en de Afrikanen ook niet echt, maar zij hadden iets meer dreiging. In het tweede bedrijf kwamen de Afrikanen ook goed voor de dag, maar een rode kaart na zestig minuten bracht wat problemen in de plannen van het land. Toch wisten de Brazilianen hier niet van te profiteren. Gabriel Jesus, de City-aanwinst, miste de grootste kans, hij kon vanuit een lastige hoek vrij inschieten, maar trof de paal. De keeper van de Afrikanen was op een aantal andere momenten de reddende engel. Hij stopte in de tweede helft veel ballen waardoor het 0-0 bleef.

Schade is er nog niet door dit gelijke spel, Brazilië staat gelijk met alle andere landen omdat Irak-Denemarken ook in 0-0 eindigde. Honduras won in een andere groep met 3-2, voorlopig de enige goals in het mannentoernooi. 

 Gabriel Jesus, de man van de grootste misser (PRO Shots/Action Images)

Gabriel Jesus, de man van de grootste misser (PRO Shots/Action Images)