Reden opmerking over bom nog onduidelijk

Het is nog niet duidelijk waarom de 41-jarige Amsterdammer die op de A4 bij Sloten is aangehouden in een NS-bus een opmerking maakte over een bom. De politie heeft de man nog niet gehoord, zei een woordvoerster maandag.

Bij zijn arrestatie zou hij gezegd hebben geschrokken te zijn van de commotie en "dat het niet zo bedoeld was", aldus een woordvoerster.

De politie kreeg om 08.53 uur een melding over iemand die vreemde opmerkingen maakte met daarin het woord 'bom'. De buschauffeur zette vervolgens de bus aan de kant, waarna alle inzittenden eruit werden gehaald. Het voertuig werd vervolgens onderzocht, maar er werd niets verdachts gevonden. De A4 was richting Den Haag enige tijd afgesloten.

Sinds zaterdagmorgen houdt de marechaussee extra controles rondom en op Schiphol nadat er een 'signaal van dreiging' was binnengekomen. De A4 loopt langs de luchthaven.

De NS-bus was onderweg naar Schiphol. Als gevolg van het oponthoud hebben zeker twee passagiers hun vlucht gemist. Hun vluchten zijn omgeboekt en voor één persoon heeft NS een overnachting geregeld in een hotel. De NS weet nog niet of zij een schadeclaim gaan indienen bij de man. "Dat is afhankelijk van het onderzoek', aldus een woordvoerster.

Reden opmerking over bom nog onduidelijk
Reden opmerking over bom nog onduidelijk (Foto: ANP)