Bekende Pokmon in nieuw jasje in Pokmon Sun en Moon

The Pokémon Company heeft zojuist nieuwe informatie en Pokémon vrijgegeven van Pokémon Sun en Moon. Zo komen oude Pokémon terug in een nieuw jasje, hebben Pokémon een zogeheten 'Z-Move' en nemen we afscheid van de traditionele gyms.

Pokémon die een nieuw jasje krijgen zijn onder andere Exeggutor (hij wordt een palmboom), Vulpix en Ninetails en Sandshrew en Sandslash krijgen daarnaast het Ice-type. Nieuwe Pokémon zijn onder andere Oricorio (die een verschillende vorm aanneemt op elk eiland), Minior (die verscholen zit in een pantser dat eraf kan komen) en Mudbray (de baby-vorm van Musdale). De rest is te bewonderen in onderstaande trailer.

Ook gooit The Pokémon Company gyms overhoop. Op elk eiland moet je trials ondergaan, de zogeheten 'Rite of Passage'. Zo zul je voor één trial ingrediënten moeten vinden en voor weer iemand anders een sterke Pokémon verslaan. Lukken deze trials je, wachten er 'Totem Pokémon' op je. Dit zijn sterkere versies van al bestaande Pokémon die extra hulp voor het gevecht kunnen roepen. Lukt het je ook nog om deze Totem Pokémon te verslaan, staat op elk eiland de 'Kahuna' te wachten, de sterkste trainer van dat eiland.

Om je hiermee te helpen heeft elk type een 'Z-move' gekregen, die één keer per gevecht te gebruiken is. Zo hebben grass-types de beschikking tot Bloom Doom en elektrische-types de beschikking tot Gigavolt Havoc. Hoe dit in zijn werk gaat, zie je hieronder.

Pokémon Sun en Moon lanceren 23 november in Nederland voor Nintendo 3DS.

Pokémon Alolan Exeggutor

Pokémon Alolan Vulpix