Meisjes verpesten Sfinksfestival voor asielzoekers

In het Belgische Boechout, waar het Sfinksfestival werd gehouden, is een groep van ongeveer 25 asielzoekers het terrein afgezet en zijn er twee opgepakt. Dit gebeurde nadat meisjes de jonge mannelijke asielzoekers hadden verleid door ongepast gekleed te gaan. Ook hebben de meisjes waarschijnlijk niet de vereiste armlengte afstand gehouden.

Door het asociale gedrag van de meisjes raakten de kwetsbare asielzoekers hevig opgewonden en dachten waarschijnlijk met hoeren te maken te hebben. Toen de asielzoekers de waar wilden keuren ging het mis. De meisjes hebben geklaagd over betastingen, waarop de festivalleiding besloot de misleide jonge mannen van het terrein te zetten.

Twee asielzoekers tekenden protest aan tegen deze racistische behandeling. Omdat de xenofobe Belgische politie niet gewend is aan het temperamentvolle karakter van de asielzoekers, werd dit verkeerd opgevat. Hierdoor werden de twee asielzoekers voor de duur van het festival uitgesloten van deelneming door opsluiting. De overige asielzoekers restte weinig anders dan, nog een nare ervaring rijker, terug te keren naar de AZC’s.

De organisator van het festival omschrijft het xenofobe racistische besluit als een ‘preventieve maatregel’ passend bij een geïsoleerd incident. De pret voor de overige festivalgangers stond voorop. Er waren geen aanklachten bij de politie binnen gekomen van overlast door de asielzoekers. De asielzoekers hebben aan het Belgische cultuursnuiven wel een koude douche overgehouden.