'Ik schop je kuthond dood'

De 61-jarige slechtziende Ben Arends uit Kaatsheuvel zit in een rolstoel vanwege een spierziekte, en heeft mede hierom ook een hulphond, genaamd Anton. Afgelopen week werden Ben en Anton het slachtoffer van een wielrenner. 

Op zaterdag rond elf uur op de Europalaan werd Ben ingehaald door een wielrenner, die in het voorbijgaan riep: "Rot op met die kuthond" en vervolgens de hond een flinke trap gaf. Ben kreeg nog "val dood lamme" naar zijn hoofd geslingerd voor de wielrenner er vandoor ging. Ben plaatste hierop een berichtje op de Facebookpagina van Stichting Hulphond Nederland, dat massaal werd gedeeld.

Afgelopen woensdag reed Ben met Anton over de Horst in Kaatsheuvel, toen hij werd aangetikt. Het bleek dezelfde wielrenner te zijn. "Je moet niet denken dat je mij te kakken kan zetten op Facebook. Als je dat nog een keer doet schop ik je kuthond dood". 

Ben heeft inmiddels aangifte gedaan. "Dit is geen incident meer. Maar ik zie slecht dus weet helaas niet veel te melden. Hij had een rood shirtje aan en een witte helm. Verder praatte hij niet met een Brabantse maar met een Rotterdamse tongval."