Moskeeën en ISN: Leave Gülen-terrorists alone

Alle moskeeën in Nederland roepen Erdo-Turken (ET) op om Gülen-Turken (GT) en hun eigendommen met rust te laten. Islamitische Stichting Nederland (ISN) zegt dat Gülen en daaraan gelieerde stichtingen weliswaar net zo erg zijn als Islamitische Staat (IS), maar helaas is Nederland super tolerant en een Turk gewoon een Turk. Daarom is in Nederland het in de fik steken van niet-erdoganisten, hun eigendommen of die niet-erdoganisten bekeren of dood maken door middel van bekerende tikken, nou eenmaal verboden in Nederland, aldus ISN.

Volgens de Turkse ambassadeur voor alle Turken, behalve GT, is er een verzoek tot 'aanpakken' onderweg naar Nederland om alle GT op de trein naar Turkije te zetten, alwaar de GT op gepaste wijze onschadelijk kan worden gemaakt. PvdA-Kamerlid Michiel Servaes vindt dit verzoek ‘ongepast en onverstandig’. VVD-Kamerlid Han ten Broeke zegt dat Nederland lak moet hebben aan dergelijke verzoeken omdat Turkije zich niet gedraagt als een rechststaat.

De Turken hebben daar wel een antwoord op: Ze dreigen hun inspanningen voor het bestrijden van het verschrikkelijke terroristische IS te staken als ze hun zin niet krijgen. De Turkse ambassadeur stelde verder dat: “Nederland en Europa horen Turkije nu te omhelzen.” Tegenstribbelen met een flauw excuus als een eerlijk proces, mensenrechten of vrijheid van mening mag de heilige endlösung der Gülenterroristen natuurlijk niet in de weg staan.

In Hengelo was laatst wat ‘onrust’ ontstaan toen ET besloten om GT even wat duidelijk te maken omtrent moskeebezoek. Daar zijn de ET in geslaagd, de GT gingen opzoek naar een andere moskee. De Hengelose imam, die wel gehoor wil geven aan de ISN oproep, denkt dat de GT helemaal achterlijk zijn en roept ze op om vooral weer gewoon terug te komen.

Ook ISN, die de GT veroordeelt als terrorist, presenteerde een prachtige kronkel: “Iedereen die in onze moskeeën wil bidden of religieuze kennis wil opdoen is van harte welkom.” Er zit wel een adder onder het bidkleedje, GT mogen zich niet positief over de mislukte staatsgreep uitlaten. Daar worden de ET namelijk heel erg verdrietig (en rete agressief) van. Tevens heeft ISN beloofd dat ET die zich toch nog misdragen direct uitgeleverd zouden worden aan de Nederlandse politie.