Horner: "Renault komt 47 pk tekort"

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft laten weten dat de Renault-motor 47 paardenkrachten tekort komt ten opzichte van de Mercedes. De Brit denkt dat het Franse bedrijf in staat is dit gat te dichten, waardoor de strijd met de Mercedessen aangegaan kan worden.

Renault heeft dit seizoen al veel verbeterd aan de motor, waardoor Red Bull Racing met Ferrari kan vechten om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, maar er moet meer gebeuren. Horner: "Bij alle dingen geldt dat ze samen moeten werken. Mercedes heeft een chassis en motor die perfect op elkaar afgestemd zijn. Renault heeft grote stappen voorwaarts gezet en er zit meer in de pijplijn. Het belangrijkste is hoe de motor samenwerkt met het chassis. We weten dat we 35 kilowatt (47 pk) achter liggen. Dat heeft Renault gemeld en wij kennen hun plannen om dat gat te verkleinen."

Renault liet juist afgelopen weekend in Hongarije weten dat er dit seizoen geen grote motorupgrades meer zullen gaan komen, ondanks dat het merk nog diverse tokens beschikbaar heeft. Toch denkt Horner dat er uit het huidige blok nog meer te halen valt. "We hebben de component brandstof, maar ook afstelling van de motor en het verbeteren van de rijeigenschappen. We kunnen nog winst boeken door het bestaande pakket te optimaliseren."