Toekomstplannen Pokémon GO

Veel beloftes werden gemaakt door Niantic op afgelopen Comic-Con. De Pokémon-ontwikkelaar had tijdens het jaarlijkse evenement een eigen panel waar enkele details over toekomstplannen van Pokémon GO werden onthuld.

Pokémon GO-developer Niantic onthulde de drie Pokémon-teamleiders tijdens een panel op Comic-Con in San Diego afgelopen weekend. Leden van team Valor zullen geleid worden door Candela, Blanche leidt team Mystic en Spark is de leider van team Instinct.

Niantic vertelde bezoekers van het panel dat de drie team leaders nog niet klaar waren voor de launch eerder deze maand, maar nu zijn ze officieel op weg naar de inmiddels gigantisch populaire game. Hier zullen zij spelers voorzien van advies en verder nog op onbekende manieren interactie hebben met de spelers.

Alhoewel nieuwe features onderdeel zijn van Niantics toekomstplannen voor Pokémon GO, melden ze dat server-stabiliteit en bugfixes prioriteit hebben. Zij zijn tevens op zoek naar manieren om ongewenst speler gedrag zoals het jatten van nieuw veroverde gyms tegen te gaan.

 Pokemon GO Teamleiders
Pokemon GO-Teamleiders

Niantic wil wanneer er meer tijd is om nieuwe features te ontwikkelen voor Pokémon GO kijken naar het toevoegen van nieuwe Pokémon en het veel verzochte ruilen als functie implementeren. Tevens willen ze kijken naar meer customization-opties voor Pokestops en misschien zelfs het introduceren van Pokémon Centres.

Community-ideeën zoals het kweken van Pokémon is een mogelijkheid maar daar is nog geen officiële statement over uitgebracht.