Sorry CNN (Was: Professioneel framen doe je zo...)

Framen, of wel 'de waarheid' een gewenste draai geven. Met de schietpartij in München gaf CNN daar een fraai staaltje van. Ze laten een video zien van een getuige ter plaatse. Deze getuige is echter alleen als geluid onder de beelden van de schietpartij te horen. In het geluidsfragment horen we een vrouw vertellen over gebeurtenissen in de McDonalds.

Na 'boom, boom, boom' neemt de presentator het over en herhaalt een stukje van het verhaal van de vrouw die getuige zou zijn. Aan het eind van dat verhaal vertelt de presentator dat de vrouw gezegd zou hebben dat de schutter 'allah akhbar' riep. Dát geluidsfragment wordt echter nergens meer weer gegeven.

Vervolgens volgt er nog wat meer verhaal door de presentator over wat de vrouw heeft gezegd. Tot hij bij dat deel van het verhaal komt over dat de schutter op kinderen schoot, net toevallig op dat moment wordt er in de video óók geschoten en zoekt de filmer dekking. Die schoten waren echter wel buiten. Tevens is niet duidelijk of de schutter nou schoot, of dat dat de polite was...

Update 13.45 uur
Uit een CNN-video aangeleverd door FOK!-er Blarik, waarvoor dank, blijkt de betreffende getuige wel degelijk te vertellen dat de dader 'allah akhbar' heeft geroepen. Op 0.28 minuut van de video vertelt getuige Lauretta dit zeker te weten omdat ze zelf moslima is.

Sorry CNN, mijn excuses.

Mooie frame CNN, gefeliciteerd.