Turkse zakenman koopt Fortuna Sittard

Het noodlijdende Fortuna Sittard lijkt gered, de Turkse zakenman Isitan Gün heeft 85% van de aandelen in de club gekocht. Het binnengekomen geld wordt gebruikt om de crediteuren te betalen zodat de club vanaf nu gezond verder kan.

Gün was de afgelopen dagen al in Sittard om kennis te maken met de club. Hij bezocht de oefenwedstrijd van de Limburgers tegen Fleetwood Town en hij maakte kennis met de supportersvereniging van de club. "Het was een gesprek van voetbalsupporters onder elkaar", zo blikt Gün positief terug op het gesprek met de fans. "De supporters en ik, we begrepen elkaar meteen. Het was prachtig om hun liefde voor deze mooie club te zien."

De Turkse zakenman, die eerder bij Galatasaray werkte, droomde al een tijdje van een eigen voetbalclub, met de aankoop van Fortuna komt die droom nu uit. Dat die droom in Nederland uitkomt lijkt een bewuste keuze. "De keuze om een club in Nederland te kopen is niet toevallig. Dit land zie ik als één van de grondleggers van het moderne voetbal. Fortuna is een geweldige club, met een schitterende historie. Grote spelers hebben hier hun eerste stappen in het betaald voetbal gezet. Eén van mijn doelen is om de Fortuna Sittard Academy te versterken, zodat onze opleiding weer een prominente plaats in het Nederlandse voetbal gaat innemen", zo laat Gün op de website van Fortuna weten.

"Ik ben hier voor de lange termijn. Hopelijk ben ik snel onderdeel van de Fortuna-familie en samen gaan we bouwen aan iets moois. Aan de cultuur van de club ga ik zeker niets veranderen. Fortuna blijft Fortuna. Of ik veel nieuwe spelers ga aantrekken? Ik heb vertrouwen in de huidige selectie en de technische staf. Als er versterking bij komt, dan gebeurt dat altijd in nauw overleg met de staf. Ik ga niet op stel en sprong allerlei veranderingen doorvoeren. Stap voor stap is het motto, en elke stap brengt ons weer verder", aldus Gün die vol vertrouwen in de toekomst is.

Turkse zakenman koopt Fortuna Sittard (Pro Shots / Henk Korzelius)
Turkse zakenman koopt Fortuna Sittard (Pro Shots / Henk Korzelius)