Formule 1-team Sauber gered door Longbow Finance

Het Formule 1-team Sauber blijft voorlopig op de grid staan. De renstal uit Hinwil maakte bekend dat de Zwitserse investeerder Longbow Finance alle aandelen in de renstal over zal nemen.

Het akkoord met Longbow betekent dat oprichter Peter Sauber zal verdwijnen bij het team dat wel zijn naam zal blijven dragen. Monisha Kaltenborn zal aanblijven als teambaas, terwijl ook aan de rest van de structuur van het team, dat in 1993 de Formule 1 betrad, niets zal wijzigen.

Kaltenborn: "We zijn erg blij dat we een akkoord hebben bereikt met Longbow Finance. We hebben de toekomst van Sauber in de top van de autosport veilig gesteld. We zijn er van overtuigd dat Longbow Finance de perfecte partner is om Sauber weer competitief en succesvol te maken in de Formule 1. Met de nieuwe structuur kunnen we onze andere activiteiten uitbouwen en onze know-how commercieel in te zetten. Deze oplossing is het beste voor onze medewerkers, partners, leveranciers, de werkplaats in Hinwil en de Zwitserse autosport."

Pascal Picci, baas van Longbow Finance, is blij dat de deal met Sauber rond is. "Als Zwitsers bedrijf zijn we blij dat we de toekomst van een Zwitsers team kunnen garanderen in deze specialistische en innovatieve industrie."