Diyanet-Turken meppen Hizmet-Turk in Nederland

De klik-turken van Erdogan beperken zich niet tot hun NSB-praktijken, maar helpen ook graag een handje met het uitvoeren van lijfstraffen. Ze beperken zich zelfs niet tot Turkije, ook in het Nederlandse Haarlem doen de Erdo-fans zich gelden met intimidatie.

Dat ondervond de Haarlemse Gülenist Necmi Kaya aan den lijve. Necmi dacht dat hij in het vrije Nederland, waar vrijheid van geloof hoog in het vaandel staat, onbezorgd een Diyanet-moskee kon betreden. Diyanet is AKP en pro-Erdogan, dus werd Necmi de Hizmet-Turk niet alleen aangegeven in Turkije als landverrader, hij kreeg ook vast een voorproefje van wat hem te wachten staat in Turkije als hij onverhoopt toch uitgeleverd mocht worden.

Geheel volgens de islamitische traditie en cultuur werd de brute mishandeling uitgevoerd door een meerderheid. In dit geval waren twee Erdo-Turken zo dapper om Necmi zonder waarschuwing in elkaar te trappen omdat Necmi niet ‘Sieg! Heil! Erdogan!’ wil roepen maar meer in de liberale Gülen-versie van islam ziet. Necmi hield aan de confrontatie met Erdogans lange armen verwondingen en kapotte kleding over.

Omdat dit in Nederland plaatsvond heeft Necmi wel aangifte kunnen doen en heeft de Nederlandse politie de twee Erdo-Turken opgepakt voor verhoor in plaats van Necmi voor landverraad, zoals ondertussen in Turkije gebruikelijk is.

Ook de verslaggever van Zaman Vandaag, Hüseyin Atasever, mocht kennismaken met de Diyanet-versie van vrijheid en werd bedreigd tijdens het uitvoeren van zijn werk als journalist. Het is bekend dat Erdogan behalve een hekel aan Gülen, ook een hartgrondige hekel aan pers heeft die niet jubelend berichten over de Turkse dictator democraat.