FOK! Wat een weer: tropische warmte

Ook vandaag wordt het tropisch warm, met temperaturen tot 31 graden in het zuiden van het land. Aan de kust blijft het iets koeler, 'slechts' 24 graden, maar warm genoeg om niets te willen doen. Er waait een zwak briesje vanuit het zuidwesten.

Extra zonkrachtwaarschuwing
Het wordt vandaag zonkracht 8, wat zoveel inhoudt dat je binnen tien tot 15 minuten al kunt verkleuren en zeer snel verbrand. Het is dus aan te raden om je goed in te smeren. Zeker (kleine) kinderen en mensen met een lichte huid zijn vatbaar voor zonnebrand!. 

Zon op 05:43
Zon onder 21:48
Zonkracht

8 / 4

Nederland
 

Treinrit met een stoomtrein over de Schwarzwaldbahn in het Zwarte Woud
Treinrit met een stoomtrein over de Schwarzwaldbahn in het Zwarte Woud (foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1597 Terechtstelling in Brussel van Anna van den Hove. Zij was hiermee het laatste slachtoffer dat vanwege haar geloof in de Nederlanden werd terechtgesteld.
1692 Vijf vrouwen werden opgehangen als gevolg van de heksenprocessen van Salem.
1908 Oprichting van de Rotterdamse voetbalclub Feijenoord.
1970 De Belgische wielrenner Eddy Merckx won de Ronde van Frankrijk, vóór de Nederlander Joop Zoetemelk.
1999 Op deze dag werd volgens de Verenigde Naties de zes miljardste mens geboren.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.