Xbox One S komt op 2 augustus uit

Microsoft heeft aangekondigd de Xbox One S te lanceren op 2 augustus. In eerste instantie is alleen de 2TB-variant te koop, maar later volgen ook de 1TB- en 500GB-varianten.

Hoewel de One S niet meteen overal verkrijgbaar is, is Nederland wel een van de gelukkigen. Met de lancering van de One S wordt ook meteen de nieuwe controller gereleased. Deze nieuwe controller, die tevens inbegrepen is bij de One S, heeft enkele verbeteringen ten opzichte van het oude model, waaronder een rubberen grip voor betere houvast en Bluetooth-support. De 2TB-variant gaat €399,99 kosten. De andere twee versies, 1TB en 500GB, gaan respectievelijk €350 en €300 kosten.

In een persconferentie vanmiddag prees Microsoft haar nieuwe stokpaardje als "de eerste en enige console die je Blu-rayfilms en streaming video laat afspelen in een verbluffende 4K-resolutie met High Dynamic Range (HDR). Games als Gears of War 4, Scalebound en Forza zullen er nog mooier uitzien dankzij een hogere contrast ratio tussen licht en donker, zodat je de ware visuele diepte van je favoriete games kunt aanschouwen". Uiteraard moet je televisie dit wel ondersteunen.

Naast de Xbox One S komt op twee augustus ook de nieuwe Anniversary Update uit voor alle Xbox One-consoles. Deze update brengt onder andere de mogelijkheid voor achtergrondmuziek-streaming en ondersteuning voor Windows Universal Apps. Voor alle ins en outs van de Xbox One S kun je onze special lezen.

Xbox One S vanaf 2 augustus beschikbaar
Xbox One S vanaf 2 augustus beschikbaar