Erdogan nog lang niet klaar met 'jodenjacht' op Gülenisten

Führer Erdogan is nog lang niet klaar met zijn zuiveringen en razzia’s op Gülen-aanhangers. Zijn jachtdrift beperkt zich ook niet tot de Turkse grenzen. Ook internationaal zou de ontketende Turkse despoot graag zien dat andere landen fans van Fethullah Gülen uitleveren. Geen gehoor geven aan die eisen is automatisch een oorlogsverklaring, verklaarde Turkije eerder.

De Turkse reïncarnatie van Adolf Hitler omschrijft de Gülen-aanhang als een kankergezwel of virus waar je best wel een beetje genocide op mag plegen. Het zijn dan ook niet de eerste genocide-ervaringen voor de Turken. Eerder poogden ze al om de Koerden Armenen van de wereld te vagen. Dat mislukte echter en ligt daardoor heden ten dage nog steeds zeer gevoelig bij de sterk nationaal-sociaal georiënteerde Erdogan-Turk.

De ministers van Justitie en Buitenlandse Zaken hebben nu de heilige opdracht gekregen om landen op te dragen de ‘Gülenisten’ over te dragen en uit te leveren aan Turkije zodat deze schadelijke individuen op passende wijze vernietigd onschadelijk gemaakt veroordeeld kunnen worden.

Als Poetin iets van dit soort streken zou laten zien was het universum te klein geweest om de westerse afkeuring te kunnen bevatten, echter gaat het hier om NAVO-’vriend’ Erdogan en dan reageren de propagandisten en mensenrechtenorganisaties liever iets gematigder.

Zo reageerde de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Marc Ayrault dat een staatsgreep nog geen excuus is om als een gek razzia’s, te gaan houden. De Turkse premier Yildirim liet echter direct weten dat de drijfjacht, die 'grote schoonmaak’ wordt genoemd, op de 'nieuwe joden', die de Gülenisten dan eigenlijk zijn, eerder opgevoerd dan gematigd zal worden.

Dat de staatsgreep niet geslaagd is heeft Erdogan in ieder geval een godenstatus onder de ultra-nationalistische Turken opgeleverd. Daar maakt de Turkse opperdespoot dan ook graag gebruik van. Hij heeft het volk opgeroepen om massaal Gülenisten aan hun haren naar de slachtrechtbanken te slepen.

Handig als je van je buurman af wilt om de buurvrouw of diens dochter aan je harem toe te kunnen voegen; gewoon zeggen dat ze Gülenist zijn en alles is geoorloofd.

De stand is op dit moment dat er al 6000 mensen zonder een aangetoonde verdenking zijn opgepakt. Een vermoeden is al genoeg. Om te voorkomen dat er rechters zijn die menen de wet te moeten handhaven, zijn er uit voorzorg en ter intimidatie ook 2745 rechters opgepakt.