Pegidabaas ronselt vluchtelingenjagers

Wie nog steeds de illusie had dat Pegida een clubje verontruste burgers is, komt bedrogen uit. De leider van sturmabteilung Niederlände afdeling Nederland heeft mede-pegidaders opgeroepen om naar Bulgarije te komen, om daar -gezellig- op vluchtelingen te jagen.

Een paar jaar geleden zat hij nog kansloos aan de bar in een koffieshop, maar tegenwoordig speelt hij heel stoer militairtje in een kek camouflagepakje. We hebben het hier over Edwin Wagenveld, de baas di tutti Pegida-aanhangers van Nederland. Met een groep gemaskerde mannetjes voert Edwin een -naar eigen zeggen- 'volkomen legale' jihad in Bulgarije. Dit 'ter ondersteuning' van de grenspolitie, vinden ze. Via Facebook (link) roept de grijsaard zijn leden op om ook leuk te komen spelen.

Deze actie zou een reactie zijn op het gedoe rond zijn Duitse voormalige collega Tatjana Festerling. Zij sprak hardop de mening uit dat vluchtelingen de kogel verdienen en de 'het volk' hooivorken zouden moeten inzetten tegen de Duitse regering. Tevens heeft ook deze dame haar sporen verdient met de vluchtelingenjacht in Bulgarije. Dit werd zelfs haar aanhang in haar heimat te gortig, Tatjana werd uit de club gegooid.

Beide Pegidavogels weten hun vrienden goed uit te kiezen, want de Frankfurter Allgemeine wist te melden dat eerdergenoemde bivakmutsen pro-Russische Nationalisten zijn, een soort Russische hooligans in Marseille, maar dan met een gekleurd rugtasje waarin de nodige bammetjes te vinden zijn.

De PvdA heeft inmiddels vragen gesteld over de kwestie.