Verslaafde Chaka Khan neemt intrek in kliniek

Chaka Khan heeft zich op laten nemen in een afkickkliniek. De 63-jarige zangeres kampt met een verslaving aan pijnstillers. Chaka Khan heeft alle optredens die ze deze maand nog zou geven afgezegd.

De zangeres heeft zich vrijwillig bij de kliniek gemeld, lieten woordvoerders weten aan de lokale krant The Modesto Bee. Chaka Khan zou komende week optreden in de buurt van de Californische stad. "Ze wil gezond worden en blijven."

Chaka Khan, pseudoniem van Yvette Marie Stevens, scoorde hits als I'm Every Woman en I Feel For You. De zangeres was een goede vriendin van de in april plotseling overleden Prince. De zanger stierf als gevolg van een per ongeluk genomen overdosis van de zware pijnstiller fentanyl. Prince zou verslaafd zijn geweest aan het middel, dat hij kreeg vanwege chronische pijn aan zijn heup.

Aan welke pijnstiller Chaka Khan verslaafd is, is niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe lang ze al verslaafd is aan pijnstillers. De zangeres liet zich in het verleden meermaals opnemen in afkickklinieken vanwege haar drank- en drugsverslaving.

Verslaafde Chaka Khan neemt intrek in kliniek
Verslaafde Chaka Khan neemt intrek in kliniek (Foto: BuzzE)