Chris heeft 'geen seconde spijt' van Top Gear

Chris Evans zwaait al na een seizoen af als presentator van Top Gear, maar hij heeft met volle teugen genoten van de opnamen. "Ik heb er geen seconde spijt van gehad", schrijft Chris in Mail on Sunday.

Chris blikt in de Britse krant terug op 'één groot avontuur'. "Een jaar vol openbaringen en verrassingen." Het nieuwe team achter het autoprogramma van de BBC vormt voor de presentator het hoogtepunt van het afgelopen jaar. "Het is het meest gedreven en toegewijde team waar ik ooit mee heb gewerkt."

Volgens Chris is zijn medepresentator Matt LeBlanc 'de man' voor Top Gear. Volgens Chris 'eet, slaapt, ademt en droomt' de Friends-acteur auto's en is hij 'echt een pro'. "Ik heb hem nooit op de klok zien kijken, hij was nooit te laat op de set, kende zijn teksten van voor tot achter en - misschien wel het allerbelangrijkste - hij maakte altijd tijd voor iedereen, in het bijzonder voor de crew. Hij en Top Gear zijn voor elkaar gemaakt."

Groot fan
Matt en Chris namen de presentatie van Top Gear over van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Clarkson werd ontslagen door de BBC nadat hij een producer had geslagen, Hammond en May besloten hem te volgen. Het trio werkt voor Amazon aan een nieuwe autoshow.

Chris en Top Gear klikten volgens de presentator niet. Om zijn rol in het programma was al voor de eerste uitzending veel te doen. Maandag werd bekendgemaakt dat Chris het na één seizoen voor gezien houdt. "Ik vind het erg jammer dat Top Gear niet werkte. Ik was graag langer door gegaan."Desondanks blijft Chris naar eigen zeggen 'groot fan' van de show.

Chris heeft 'geen seconde spijt' van Top Gear
Chris heeft 'geen seconde spijt' van Top Gear (Foto: BuzzE)