Gevangenen redden leven van bewaker

Een stel gevangenen heeft in de Parker County gevangenis in Wheatherford het leven van een bewaker gered. Op een video die op YouTube is geplaatst is te zien hoe een bewaker in elkaar zakt, nadat hij even tevoren nog grapjes had zitten maken met de gevangenen.

De mannen hadden meteen door dat er iets ernstigs aan de hand was, en openden 'met gevaar voor eigen leven' hun celdeur. Een van de gevangen verklaart: "Ik was bezorgd, want als we uitbreken, komen ze met getrokken wapens op ons af". Toen ze er achter kwamen dat de bewaker geen hartslag meer had, sloegen ze alarm door te gaan schreeuwen en op deuren te gaan slaan.

Dit lawaai werd opgemerkt door agenten die zich een verdieping hoger bevonden. De agenten dachten in eerste instantie aan een opstand, en gingen inderdaad met getrokken pistolen naar binnen. Ze hadden echter al snel in de gaten dat de bewaker in nood verkeerde en begonnen met reanimeren.

Door het kordate optreden van de gevangenen heeft de bewaker de hartaanval overleefd. De gevangenen beweren er geen moment aan gedacht te hebben dat ze ook hadden kunnen ontsnappen door de sleutels en het pistool dat de bewaker droeg: "Daar heb ik nooit aan gedacht. Als hij omvalt, help ik hem."


Gevangenen redden leven bewaker