Rappers leiden vreedzame mars naar politie

Onder leiding van rappers Snoop Dogg en The Game zijn vrijdag zo'n vijftig mannen in een vreedzame mars naar het hoofdkantoor van de politie in Los Angeles gelopen. Ze riepen op tot meer verdraagzaamheid, nadat eerder deze week twee zwarte mannen om het leven waren gekomen door politiegeweld.

Voor aanvang riep The Game via social media 'alle Afro-Amerikaanse, Mexicaans-Amerikaanse en mannen van elk ander ras' op zich aan te sluiten. "Laat de vrouwen en kinderen thuis. Dit is onze missie voor hen." De rapper liet ook weten dat 'wapens en alle illegale zaken' niet welkom waren. "We staan eendrachtig samen. Onze aantallen zijn alle wapens die we nodig hebben."

Toen de rappers met hun gevolg aankwamen bij het hoofdkantoor van de politie, was daar net een afstudeerceremonie van nieuwe agenten aan de gang. Volgens Snoop Dogg hadden de mannen geen idee dat hun protestmars daarmee samenviel, maar kwam het wel goed uit. "Wij zijn degenen met wie zij straks te maken krijgen, wij zijn degenen die door hen langs de kant van de weg worden gezet. We willen begrip en een dialoog op gang krijgen", zei Snoop tegen de Los Angeles Times.

De twee rappers waren niet de enige sterren die zich roerden na het wederom opgelaaide politiegeweld in de Verengde Staten. Actrice Halle Berry vroeg zich op Twitter af wat voor toekomst haar 'bruine zoon' te wachten staat. Ook realityster Kim Kardashian bekommerde zich om haar kroost. "Ik wil dat mijn kinderen opgroeien in de wetenschap dat hun levens ertoe doen", schreef de moeder van North en Saint West op haar website. "Ik wil niet dat mijn zoon bang moet zijn voor de politie."

Rappers leiden vreedzame mars naar politie
Rappers leiden vreedzame mars naar politie (Foto: BuzzE)