Martina snelste op 200 meter, maar gediskwalificeerd

Churandy Martina heeft opnieuw aangetoond de beste sprinter van Europa te zijn. Hij won de 200 meter in 20.38 na een goede race. Solomon Bockarie werd vijfde op deze 200 meter. Bruno Hortelano werd tweede voor Spanje, Ramil Guliyev gaf de Turken andermaal een medaille.

Bij de start was Martina niet geweldig en het leek alsof de Zwitser Alex Wilson hem in ging halen, maar niets bleek minder waar. Martina kwam goed de bocht uit en kon goed versnellen, waar de Turk Guliyev en de Brit Talbot die vooraan lagen verslapten. Martina kon er voorbij en in zijn kielsog ook Hortelano. De twee snelden naar de eerste en tweede plaats.

Voor Martina is het zijn tweede gouden medaille, na de winst op de 100 meter. Daar ging het heel moeizaam, maar kwam hij met een fabelachtige eindsprint toch nog als eerste over de streep. Nu was het wel iets overtuigender.

Update 20.55

Churandy Martina is gediskwalificeerd op de 200 meter. Hij kwam in de eerste bocht op de lijn met zijn voet en dit is niet toegestaan. Hierdoor pakt Hortelano het goud voor Spanje. Guliyev schuift door naar zilver en het brons is voor Talbot.

Churandy Martina verliest goud door stap op de lijn (Pro Shots/Henk Jan Dijks)
Churandy Martina verliest goud door stap op de lijn (Pro Shots/Henk Jan Dijks)