Protest tegen politiegeweld in Dallas: vijfde agent dood

Bij protesten tegen politiegeweld in Dallas zijn de afgelopen nacht minstens vier tien politieagenten neergeschoten. Vier van de agenten zijn overleden. Hoe het met de andere agenten gaat is niet bekend. Volgens ooggetuigen werd er meer dan twintig keer geschoten. Volgens nog onbevestigde berichten zouden er drie tot negen agenten gewond zijn geraakt bij de kogelregen. De politie is momenteel nog met man en macht op zoek naar de schutter.

De Black Lives Matter-protesten laaiden de afgelopen dagen weer op nadat bij een tweetal afzonderlijke kwesties een kleurling werd doodgeschoten door de sterke arm der wet. Volgens de Washington Post werden er tot nu toe in 2016 al 509 mensen in de Verenigde Staten doodgeschoten door de politie.

Update: 10:00 uur

De verdachte die zich in een parkeergarage heeft verschanst na de fatale schietpartij in de Texaanse stad Dallas is uitgeschakeld, meldt nieuwszender CNBC op gezag van bronnen.

Update 09:15 uur

CNN heeft een filmpje met beelden van een schietpartij.

Er zijn intussen 3 verdachten aangehouden waaronder een vrouw. Met een vierde persoon is een vuurgevecht gaande in een parkeergarage. De man uitte verschillende dreigementen waaronder dat "het einde nabij" is. De man van de foto (zie hieronder) zou niets met de schietpartij te maken hebben. De politie van Dallas meldt een vijfde overleden agent.

06.38 uur
De verdachte van de foto hieronder heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. Een tweede verdachte is na een vuurgevecht met de politie aangehouden. Er wordt nog onderzoek gedaan naar een verdacht pakketje. In totaal zijn er dus vier politieagenten doodgeschoten en zijn er elf gewond geraakt door het vuurwapengeweld.

Update: 06.00 uur
De politie van Dallas is op zoek naar onderstaande verdachte. De schutters zouden ook hebben gedreigd met een bom. Inmiddels is ook bekendgemaakt dat er een vierde politieagent is overleden.

Update: 05.36 uur
Volgens CNN werden tijdens het protest door een tweetal snipers gericht op de politie geschoten. Bij de schietpartij werden een tiental agenten neergeschoten waarvan drie zijn overleden. Drie andere agenten zijn nog in kritieke toestand.