In Glabbeek zitten ze in de shit

In de Belgische gemeente Glabbeek heeft een tractor een mestspoor van zo'n 5 á 6 kilometer achtergelaten. Alles langs de weg is besmeurd geraakt: huizen en tuinen, een broodautomaat en een begraafplaats. Kennelijk was de man vergeten zijn mestkar goed af te sluiten.

"Het incident gebeurde gisterenavond omstreeks 20.00 uur en onze brandweer heeft gisteren nog uren werk gehad om het spul zoveel mogelijk van de gevels en de rijbaan te verwijderen", vertelt de burgemeester. "Het meeste is weggespoten maar de bewoners zullen nu een beroep moeten doen op een gespecialiseerde firma om de rest schoon te maken. U kunt zich voorstellen wat voor een stankoverlast dat allemaal veroorzaakt."

De veroorzaker zou een werknemer van een landbouwer in de buurt zijn die een lading mest had opgehaald. "Verschillende buurtbewoners hebben me verteld dat die man roekeloos rondreed", aldus de burgemeester. "We zullen nu moeten zien wat hij er zelf over verklaart. Ik ben al blij dat de man gevonden is. Onze inwoners zullen nu hun verzekeringsmaatschappijen moeten aanspreken om hun schade vergoed te krijgen en die zullen zich zullen dat wel weer gaan verhalen bij de verzekeraar van die man, vermoed ik. Dit zal zeker een flinke duit kosten."