Piemel redt mensenleven

Zoran Jurkovic is zijn batsbajonet eeuwig dankbaar. Dankzij zijn spermaspeer heeft de 41-jarige Kroaat namelijk een blikseminslag overleefd.

De beste man zat onlangs op de fiets toen hij werd overvallen door hevig noodweer. Met muziek van zijn walkman op de oren trapte hij als een malle om op tijd bij een schuilplaats te zijn. Helaas was het onweer sneller dan zijn stalen ros.

Ineens sloeg de bliksem in het hoofd van de arme drommel in. Omdat Jurkovic rubberlaarzen droeg, kon de spanning zijn lichaam niet via zijn voeten verlaten.

In plaats van de weg naar buiten via alle vitale organen van de Kroaat te volgen, ontsnapten de tienduizenden volts zijn lichaam via zijn walkman. Omdat hij de muziekspeler aan zijn riem droeg, sloeg de stroom over naar zijn paarsgepunte lans. Vervolgens verliet de bliksem zijn lichaam.

Voorbijgangers in een busje hebben het allemaal zien gebeuren. "We waren geschokt toen we de man zagen", klinkt het. "Hij zat in de regen en de rook kwam uit zijn lichaam. We hebben hem in ons busje getrokken en afgeleverd bij het ziekenhuis."

De artsen in het ziekenhuis zijn stomverbaasd. Volgens hen is het een wonder dat Zoran de blikseminslag heeft overleefd.