Rotterdam wil geen polariserende radicalenschool

Rotterdam zit niet te wachten op een islamitische radicaliseringsschool. De Egyptische Nederlander Nasr el Damanhoury heeft via een vage constructie voor 1,7 miljoen het voormalige ROC-gebouw gekocht. Het gebouw wordt nu halal-proof gemaakt zodat er extreme islam kan worden geindoctrineerd aan Nederlandse moslimpjes.

De salafistenclub Al Waqf, die in Eindhoven zetelt, is naar eigen zeggen geen fan van de andere extreme islamclub Islamitische Staat, maar de westerse normen en waarden vinden ze ook maar niets. De club ziet toch het liefst een dominante islam heersen in Nederland.

Daar de strenge leer van de islam nogal intolerant en gewelddadig is naar vrouwen, homo’s en niet-moslims, vindt onder anderen Tweede Kamerlid Marcouch van de PvdA het geen fijn plan. Minister Asscher (ook PvdA) wil graag transparantie over de herkomst van de financiering. Die is echter vaag omdat die via de Al-Nour Foundation loopt. Dit is een onbekend Duits vastgoedfonds met enkel een postadres dat pal naast een moskee is gevestigd.

De AIVD weet te melden dat Al Waqf gerelateerd is aan Saoedi-Arabische bronnen. De financiële steun is niet illegaal maar de anti-westerse sentimenten wel ongewenst. Het lokale Leefbaar Rotterdam, CDA en D66, die niet op de hoogte waren van het handeltje, willen de vestiging van het anti-westerse polariserende lesinstituut dwarsbomen.