Trump hekelt 'ongepaste' ontmoeting Clinton

Republikein Donald Trump heeft geërgerd gereageerd op een ontmoeting tussen de Amerikaanse oud-president Bill Clinton en minister Loretta Lynch (Justitie). Het onderonsje zou ongepast zijn, omdat de vrouw van Clinton wordt onderzocht door de federale recherche FBI.

"Het is ongehoord", klaagde Trump bij ABC News. "Je hebt een enorm onderzoek naar e-mails en ze hebben een bijeenkomst zoals dit." Hij doelde op het feit dat de FBI onderzoek doet naar Hillary Clinton omdat ze als minister gebruikmaakte van een persoonlijke e-mailserver.

Bill Clinton sprak de justitieminister maandagnacht in haar vliegtuig. De oud-president keerde op dat moment terug van een campagnebijeenkomst voor Hillary, die namens de Democratische partij wil meedoen aan de presidentsverkiezingen.

Trump zei donderdag in een radioprogramma dat de ontmoeting bewijst dat het politieke systeem de elite voortrekt. Lynch is zich van geen kwaad bewust. Het gesprek met Clinton zou onder meer over kleinkinderen zijn gegaan. Het onderzoek naar Hillary Clinton zou niet ter sprake zijn gekomen.

Trump hekelt 'ongepaste' ontmoeting Clinton
Trump hekelt 'ongepaste' ontmoeting Clinton (Foto: ANP)