Britse celebrities reageren op brexit

Veel Engelse sterren hebben vrijdag ontsteld gereageerd op de uitslag van het referendum over een brexit. Nadat duidelijk werd dat een meerderheid van de Britten wil dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, uitten de hele dag door Engelse celebrities hun ongenoegen over die keuze op sociale media.

J. K. Rowling, schrijfster van de beroemde Harry Potter-serie, tweette: 'Ik geloof niet dat ik eerder zo hard in magie heb willen geloven.' Komiek en presentator James Corden postte: 'Ik kan er met mijn hoofd niet bij wat er nu gebeurt in Groot-Brittannië. Het spijt me zo voor alle jongeren. Ik ben bang dat jullie vandaag in de steek zijn gelaten.' Ook de zanger van de Noord-Ierse band Two Door Cinema Club, Alex Trimble, is vooral bang dat de jongere generaties de dupe worden van het vertrek uit de EU. 'Ik vrees dat ze zijn overruled door een stelletje achterlijke ouderen.' De Britse band Bastille noemt de brexit 'het slechtst voorstelbare nieuws'.

Zangeres Ellie Goulding is ervan overtuigd dat de brexit 'een van de meest verwoestende gebeurtenissen' is tijdens haar jonge leven. 'Ik voelde vanochtend een angst die ik nog niet kende.' Model en presentatrice Alexa Chung kwam na het eerste nieuws niet veel verder dan een hartgrondig 'fuckedy fuck fuck.' One Direction-lid Niall Horan is teleurgesteld. 'Het is een treurige dag. De economische impact zal zeker zorgen dat de stemmers spijt krijgen van hun keuze.' Ook ex-collega Zayn Malik liet van zich horen: 'Worden mensen nou verdomme eens wakker?' Ondernemer Richard Branson meent dat 'uit de EU stappen een hele tragische beslissing is die enorme schade zal aanrichten aan de welvaart in Groot-Brittannië en de stabiliteit van Europa'.

Er vielen ook wat opgewekte reacties te bespeuren. Zo uitte Liz Hurley haar vreugde over de zege voor het brexit-kamp op Twitter. Ook de Engelse tv-persoonlijkheid Katie Hopkins is in haar nopjes met de uitslag. 'Gefeliciteerd aan iedereen aan de goede kant van de geschiedenis.'

Britse celebrities reageren op brexit
Britse celebrities reageren op brexit (Foto: BuzzE)