EK: Uitslag Italië - Ierland

Ierland heeft zich verrassend geplaatst als één van de beste nummers drie voor de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal. Het klopte vanavond Italie, dat al zeker was van de volgende ronde, met 1-0.

De Ieren moesten winnen en dat was te merken in het begin van het duel. Aan passie en inzet ontbrak het niet, maar de Italianen werden niet niet van hun stuk gebracht. Ondanks dat Italie diverse spelers rust gaf kwam het in de eerste helft geen moment in de problemen.

Na rust was er aanvankelijk hetzelfde beeld. Italie leunde achterover en de Ieren zochten tevergeefs naar een gaatje in de defensie. Langzaam vloeiden de krachten echter weg namen de Italianen steeds meer initiatief. Een schot van invaller Insigne van 25 meter belandde op de paal.

Twee wissels zorgden in het laatste kwartier voor nieuwe energie bij de Ieren. Hoolahan miste in eerste instantie oog in oogmet doelman Sirigu,maar gaf even later wel de voorzet waaruit Brady de Ieren naar de volgende ronde kopte. Daarin treffen ze gastland Frankrijk. De Italianen zullen het moeten gaan opnemen tegen Spanje.

Italië

0 - 1

Ierland

     85' Brady
 
 Gele kaart: Sirigu, Barzagli, Zaza, Insigne, (Italië), Long, Ward, (Ierland)
 
Stadion:  Grand Stade Lille Métropole, Villeneuve-d'Ascq
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Hategan (Roe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Sirigu
Barzagli
Bonucci
Ogbonna
Bernardeschi (Darmian/60)
Sturaro
Motta
Florenzi
De Sciglio (El Shaarawy/82)
Zaza
Immobile (Insigne/74)
  Randolph
Coleman
Duffy
Keogh
Ward
Hendrick
McCarthy (Hoolahan/77)
Brady
McClean
Long (Quinn/90)
Murphy (McGeady/70)