Koreaanse (17) belachelijk goed in Overwatch, beschuldigd van cheaten

Gregury is een zeventienjarig meisje uit Korea dat op zijn zachtst gezegd nogal goed is in Blizzards nieuwe shooter Overwatch. Zo goed dat andere 'pro-gamers' haar betichtten van cheaten, en enkele zelfs aangaven te stoppen met professioneel gamen als zou blijken dat ze niet valsspeelde.

Gregury's prestaties begonnen op te vallen tijdens verschillende toernooien en een aantal spelers begon met de 'hackusations'. Nadat ze de kwalificatierondes voor de Nexus Cup had gewonnen door alle Koreaanse powerhouse teams te verslaan, eistten de andere teams dat de organisatie van het toernooi Gregury zou aangeven bij Blizzard Korea.

Enkele dagen later kwam Blizzard Korea met de mededeling dat Gregury helemaal niet valsspeelt, maar gewoon steengoed is. Ze heeft vervolgens ook besloten om 'on stage' te komen spelen onder cameratoezicht, zodat de hele wereld kan zien dat ze eerlijk speelt. Het masker is mogelijk om te voorkomen dat kleinzerige internethelden die wrok koesteren haar herkennen.

Gregury, ook wel 게구리, was tot voor kort de nummer 1 Zarya in Overwatch, met een K/D-ratio van 6.32 en een winrate van 80%. Check hier al haar stats. Gameplay van haar über-skillz tijdens haar 'on stage performance' kun je hieronder bekijken.