ArgentiniŽ wint dankzij uitblinker Messi

Argentinië heeft de halve finale van de Copa América bereikt ten koste van Venezuela. De Argentijnen waren met 4-1 een flinke maat te groot.

Lionel Messi vervulde een hoofdrol in de wedstrijd. Al na acht minuten spelen bracht hij spits Gonzalo Higuain met een fraaie pass in stelling; de aanvaller faalde niet in zijn afronding en maakte er 1-0 van. Via diezelfde Higuain werd het na bijna een half uur spelen 2-0.

Aan de hand van Messi liep Argentinië vervolgens verder uit. Maar op slag van rust had daar verandering in kunnen komen. Venezuela kreeg een strafschop. Het was Luis Seijas die het buitenkansje mocht benutten, maar hij slaagde er niet in om te scoren.

Op het uur spelen was Messi zelf trefzeker. Het bleek een jubileumtreffer in het shirt van zijn land. Dankzij zijn doelpunt heeft hij er nu 54 gemaakt als international en daarmee evenaart hij topscorer aller tijden Gabriel Batistuta. Een krappe twintig minuten voor tijd zette Rondon namens Venezuela de stand op 3-1.

Nog geen minuut later was het Erik Lamela die er al weer 4-1 van maakte. De Argentijnen bereikten op die manier eenvoudig en dankzij sterk spel de halve eindstrijd in de Verenigde Staten. Ook Chili verzekerde zich al van een plaatsje bij de laatste vier.

Argentinië 4-1 Venezuela. (Bron: YouTube)