Orphan Black stopt na vijfde seizoen

Goed en slecht nieuws voor de #CloneClub: Orphan Black krijgt een vijfde seizoen, maar het is wel meteen het laatste. Dat maakte BBC Amerika vandaag bekend.

De tv-zender zendt vanavond, Amerikaanse tijd, de seizoensfinale uit van het vierde seizoen van de tv-serie over het klonen van mensen, daaraan gerelateerde wetenschappen en de groep vrouwen die het resultaat is van deze wetenschap, maar eigenlijk gewoon hun leven willen leiden. In de serie worden meerdere rollen gespeeld door de Canadese Tatiana Maslany, die regelmatig scènes tegenover meerdere versies van zichzelf speelt.

"Orphan Black is een spannende rit, die genres overstijgt en de harten en het verbeeldingskracht van onze fans gestolen heeft," aldus Sarah Barnett, president van BBC America. "Ons geniale team acteurs, schrijvers en producers hebben ons, keer op keer, meegenomen naar geweldige plaatsen vol genoegen, totale shock en verrassingen. Tatiana is een complete openbaring, haar vertolking is een van de meest opmerkelijke op televisie en ze wordt vergezeld van een buitengewone cast. We kunnen niet wachten om ons gepassioneerde publiek nog een laatste verbluffende kloon-avontuur mee te nemen."

Bedenkers John Fawcett en Graeme Manson voegden toe: "We zijn heel enthousiast om een epische conclusie te leveren voor het avontuur van Sarah en haar kloon-zussen. De laatste vier seizoenen waren een geweldig acontuur en we zijn onze fans, die de twists en thrills van onze gekke serietje hebben gevolgd, eeuwig dankbaar."

Orphan Black is in Nederland te zien bij Netflix: de seizoenfinale kan vanaf morgen worden gestreamd.

Orphan Black: Tatiana Maslany als Helena, Alison, Beth, Sarah, Katja en Cosima
Tatiana Maslany als Helena, Alison, Beth, Sarah, Katja en Cosima