Freek Vonk laat zich opeten door parasieten

Freek Vonk heeft een aantal vreemde souvenirtjes meegenomen van zijn laatste reis naar Belize. Toen hij thuiskwam ontdekte hij twee 'ongewenste' gasten in zijn lichaam.

"In de periode dat ik in Belize was, heeft een botfly (Dermatobia hominis) 2 eitjes op mijn linkerbeen gelegd. Boven mijn enkel", legt Freek uit op zijn Facebook-pagina. "Daar zijn 2 maden uitgekomen die vervolgens in mijn huid zijn gekropen! Ongevraagd!!"

Volgens Freek hebben de beestjes 'zich lekker warm' in zijn lichaam genesteld. "En die zitten nu al wekenlang van mij te snoepen!! Ze scheiden enzymen af die op die plek mijn weefsel laten afsterven, en dat afgestorven weefsel eten ze op om te groeien en een grote vlieg te worden. Ik ben benieuwd hoe groot ze nu zijn!", schrijft de programmamaker enthousiast bij enkele foto's van de bewuste plekken. "Ik ben helemaal gek op parasieten en ik vind het eigenlijk best kicken!"

Toch laat Freek de maden niet zitten. In het ziekenhuis is naar de bulten gekeken en met behulp van wat vaseline moeten de 'verstekelingen' binnen 24 uur tevoorschijn komen. Volgens de presentator hadden de artsen nog nooit zo'n blije patiënt gezien.