Idioten voeren oorlog voor Engeland - Rusland op EK

Het EK voetbal is begonnen en dat betekent helaas ook dat de onvermijdelijke debielen het gastland betreden hebben. In de afgelopen 24 uur was het raak in Marseille, waar zaterdagavond de wedstrijd tussen Engeland en Rusland gespeeld wordt.

Wat er exact allemaal gebeurd is lijkt niemand te weten, maar wel is duidelijk dat het één grote chaos was in de zuidelijke stad. Compleet losgeslagen 'hooligans' uit beide landen zijn daar volop met elkaar op de vuist gegaan. Op internet duiken beelden op van criminelen die op de grond liggende mensen in elkaar trappen, vechtende menigtes en rondvliegende stoelen.

Op Twitter gaan zelfs onbevestigde geruchten rond dat een Engelse 'fan' zou zijn overleden na een van de vele vechtpartijen. In het Stade Vélodrome in Marseille lijkt het vooralsnog verrassend rustig te zijn voorafgaand aan het duel dat om 21.00 uur van start gaat. Het lijkt waarschijnlijk dat de criminelen die in Marseille op de vuist zijn gegaan geen tickets hebben voor de wedstrijd, waar ze uiteraard ook niks te zoeken hebben. 

We hebben alvast wat filmpjes opgezocht van diverse sukkels die zichzelf ongetwijfeld bijzonder stoer vinden: