Wielrenner Broeckx buiten levensgevaar

Wielrenner Stig Broeckx verkeert niet langer in levensgevaar. Dit heeft zijn ploeg, het Belgische Lotto Soudal, vandaag laten weten. Broeckx kwam tijdens de Ronde van België hard ten val na een botsing met een motor en liep in korte tijd twee hersenbloedingen op.

Broeckx kwam na het incident in een coma terecht, maar nu lijkt het ergste achter de rug te zijn. Toch is nog onduidelijk wat de gevolgen voor de wielrenner zijn. "De voorbije elf dagen is Stig Broeckx in het ziekenhuis van Aken in een kunstmatige coma gehouden", liet de ploeg in een persverklaring weten.

"Dat is gebeurd om hem de kans te geven om te herstellen van de val en om te herstellen van de operatieve ingreep van vorige week dinsdag, die de hersendruk moest wegnemen. Na de ingreep is de hersendruk onder controle gebleven en is het acute levensgevaar geweken. Het blijft voorlopig onduidelijk wat de neurologische gevolgen van de val zullen zijn. Deze onderzoeken kunnen pas gebeuren als de toestand van Stig langdurig stabiel blijft."