Skiester Vonn wil tegen de mannen racen

Als Lindsey Vonn het voor het zeggen had, dan zou ze het voor het einde van haar carrière minimaal één keer tegen de mannen hebben opgenomen. De Amerikaanse skiester, die nog minimaal twee jaar doorgaat, wil dit na de Spelen van Pyeongchang in 2018 een keer gedaan hebben. "Beat some boys and then call it a day," zoals ze zelf meldt. 

Voorlopig is de 31-jarige Vonn nog druk genoeg met het herstellen van een knieblessure. "Ik heb het er verder nog met niemand over gehad", vertelt ze tegen ESPN, "maar racen tegen mannen is wel mijn doel. We zijn aan het kijken hoe we dat kunnen realiseren. Dat zal niet eenvoudig worden met alle skifederaties die erbij betrokken zijn."

Vonn heeft 20 World Cup discipline-overwinningen en 76 individuele World Cup-overwinningen op haar palmares staan, tien minder dan het record van Ingemar Stenmark uit Zweden. Dat is Vonn's volgende doel, nadat ze heeft afgerekend met haar blessures. "Ik vind het moeilijk om af te remmen, dat is denk ik ook de reden waarom ik steeds geblesseerd ben. Maar het zorgt er ook voor dat ik mezelf weer kan motiveren en iedere keer weer tot het uiterste kan gaan."